Kopen via het internet in Friesland

Friesland is lang niet zo dichtbevolkt als de rest van Nederland. Dat betekent dat de afstanden hier groter zijn, zeker wanneer je naar de winkels wilt. Waar je in de Randstad een buurtsuper hebt in elke straat, zijn hier mensen die meer dan een half uur in de auto moeten zitten voordat ze in de buurt zijn van een winkel waar ze kunnen halen waar ze naar op zoek zijn. In dat opzicht is het kunnen kopen via het internet een groot voordeel voor de mensen hier in de provincie. Wist je trouwens dat veel van de webwinkels opereren vanuit het noorden van het land? Hier is meer plaats, zijn de loodsen goedkoper en kunnen de vrachtwagens zonder problemen direct de snelwegen opdraaien zonder eerst een jaar in de file te staan. Of een uur.

Alles is online te koop

We hebben de laatste maanden gemerkt dat alles online te koop is, maar dan vooral vanuit Nederlandstalige webwinkels. Alle soorten elektronica, telefoonhoesjes, maar ook Noppies kinderkleding. Het is aantrekkelijk dat het tegenwoordig te bestellen is vanuit de Nederlandse webwinkels. In het verleden hebben we veel verhalen gehoord van mensen die producten besteld hadden vanuit het buitenland, wat niet altijd even lekker verlopen is. Nu alles binnen de grenzen te houden is, is het makkelijker om te zien waar het misgaat, als het al misgaat: De meeste producten worden binnen een paar dagen verstuurd. Handig toch wanneer je de Noppies kinderkleding al de dag na je bestelling in huis kunt hebben?

Het voordeel van Friesland

In Friesland zijn veel kleinere bedrijven. Daar vallen ook veel webwinkels onder. Deze hebben nauwelijks mensen in dienst, maar komen naar Friesland omdat zij ruimte nodig hebben voor de opslag van producten. Het zijn dan ook de echt grotere webwinkels die hier een loods aanschaffen, niet de webwinkels die de spullen gewoon op de keukentafel hebben. Het voordeel voor deze bedrijven is dat zij lage kosten hebben voor de loods, maar ook direct een ruimte hebben om vanuit te werken. Dat zorgt ervoor dat deze bedrijven sneller kunnen groeien dan veel van de concurrenten. De provincie wil hier overigens graag aan meewerken wanneer er uitdagingen zijn die aangepakt moeten worden. Zo worden de ondernemers vaak gevraagd om advies bij het aanleggen van nieuwe bedrijventerreinen, die interessant kunnen zijn voor de Nederlandse ondernemers die zoeken naar een manier om uit te breiden, of meer Noppies kinderkleding te verkopen om maar even bij het thema te blijven.