Onderzoek maakt wijzer!

Het is niet zo dat Friesland een achtergebleven gebied is. Sterker nog, het is een provincie waar de laatste jaren steeds meer besteed is aan het onderwijs en onderzoeken die gehouden worden aan de hogere scholen bijvoorbeeld. Hierbij kun je denken aan opgravingen die onderzocht worden, maar ook de werking van hennepolie is meerdere malen aan bod gekomen. Vooral het laatste is misschien wel bijzonder interessant, omdat dit de toekomst kan zijn voor veel mensen die op dit moment grote problemen hebben. De werking van hennepolie kan soelaas bieden, maar dan moet wel duidelijk zijn hoe het precies werkt en hoe de werking van de hennepolie nog verder versterkt zou kunnen worden om te zorgen voor een nog groter effect.

Onderzoeken zijn altijd nodig

We leven in een maatschappij waarin we alles denken te weten, maar het tegendeel is waar. We komen er steeds vaker achter dat methoden en manieren uit het verleden beter werken dan de denken, en soms gebeurt het zelfs dat we hierdoor meer informatie winnen dan we aanvankelijk hadden. De moderne methoden zijn simpelweg niet altijd beter en dit heeft te maken met hoe we denken. Wanneer wij denken dat we op een hoger niveau staan dan de mensen van bijvoorbeeld 1000 jaar geleden, nemen we aan dat onze methoden beter zijn en dat we meer weten. Blijkt de kennis de we hebben echter onwaar, dan valt dit hele verhaal ineens weg.

In feite kun je dat toepassen op de werking van hennepolie. Het werd duizenden jaren gebruikt, raakte in vergetelheid en werd vervolgens naar het hoekje van de drugs verwezen. Onlangs is het weer uit dit hoekje gehaald omdat het blijkt dat er wel degelijk positieve effecten aan verbonden zijn. Wij moedigen al het onderzoek ten zeerste aan en hopen dat meer mensen aan de hogere scholen en universiteiten ingezet kunnen worden. Niet alleen voor de hennepolie, maar om eens te kijken naar meer manieren en handelswijzen die in het verleden gebruikelijk waren en die we op dit moment niet meer gebruiken omdat wij het idee hebben dat wij verder gekomen zijn door de jaren heen.

 

Terug naar Home